Werkwijze

En veelgestelde vragen

Je hebt interesse in professionele foto’s met je kat. Dan ben je vast nieuwsgierig hoe ik te werk ga.

Wat ga ik doen?

Nadat we contact hebben gehad, stuur ik een online vragenlijst. Met wat vragen over de kat(ten), wie er nog meer op de foto gaan en wat jullie graag doen. Zo kan ik mezelf al iets voorbereiden.

Op de afgesproken dag kom ik langs, ga eerst even rustig zitten en drink een glaasje water. Dat om even tot rust te komen en de kat(ten) ook aan mij te laten wennen.
Als je katten makkelijk zijn, dan vraag ik je te doen wat jullie het liefst doen. Bijvoorbeeld spelen, knuffelen of gewoon lekker samen zitten.

Jullie doen wat jullie altijd doen en ik maak rustig foto’s. Ik geef wat aanwijzingen, help evt met snoepjes of speeltjes, maar maak vooral veel foto’s.

Makkelijk of minder makkelijk

Bij een makkelijke kat kies ik een mooie plek om jullie samen knuffelend op de foto te zetten en wat foto’s alleen van de kat te maken.
Bij een minder makkelijke kat doe ik het gewoon met wat ik kan. Ik wacht rustig af, praat rustig, heb geduld en het komt tot nu toe altijd goed. Met wat snoepjes, speeltjes of knuffels komt de kat uiteindelijk toch vaak wel.

Ik heb door vrijwilligerswerk in het dierenasiel ervaring met bange of boze katten, dus dat is geen probleem.

Na de shoot

Ik ben ongeveer 1 tot 1,5 uur bezig en als de kat verlegen is misschien iets langer. Thuis maak ik de eerste selectie. Die selectie zet ik op een speciale website zodat jullie kunnen kiezen welke foto’s jullie graag willen hebben. Deze bewerk ik eerst nog definitief en dan ontvangen jullie ze in hoge en lage resolutie. Hoge resolutie zodat je ze op elk formaat kan printen en lage resolutie voor online gebruik, zoals social media.

Veelgestelde vragen

Wat kost het?

Bekijk mijn prijzen hier.

Kost het extra voor meer katten?

Nee, het is dezelfde prijs voor 1 t/m 4 katten. Mocht je er echt veel meer hebben en de wens hebben dat er voor elke kat een mooie (portret) foto bij zit, neem dan even contact met me op. Dan bespreken we samen aan de hand van je wensen een geschikte prijs.

Mijn kat is echt heel schuw, wat nu?

Dat is ok, zoals hierboven beschreven neem ik alle tijd. Van tevoren bespreken we dit al en bedenken we hoe we de kat kunnen lokken. Snoepjes, leverworst (tis tenslotte feest, toch?!), speeltjes of juist rust.
Ik heb al meerdere dingen meegemaakt. Van onder de bank liggen, een spoor maken met stukjes leverworst of juist stiekem naar de slaapkamer gaan om de kat al slapend te fotograferen. Tot nu toe is het altijd gelukt.

Heb je tips ter voorbereiding?

Ja zeker! Zodra je een fotosohoot bij mij boekt ontvang je een pdf met tips.

Kan ik ook een shoot cadeau geven?

Jazeker, dit gebeurt zelfs vaak. Collega’s, vriendinnen of familie die iemand mooie foto’s met hun kat gunnen.

Ik heb daarom mooie cadeaubonnen laten maken. Zie voor meer info de prijzenpagina. Mail me met alle informatie en ik stuur er graag 1 naar je op.

Kunnen de foto’s ook in de studio gemaakt worden?

Nee, ik heb geen studio en maak bewust thuis de foto’s. De kat kan dan gewoon ontspannen, jullie kunnen je vaste dingetjes doen en echt jezelf zijn. Zo kunnen we ook de kat zijn favoriete plekjes, speeltjes, etc op de foto zetten. Extra waardevol.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen? Neem contact met me op via het contactformulier of mail me op bonny@fotoshootmetjekat.nl