Over mij

Kattenmens

Ik ben een echt kattenmens. Van geboorte af aan hebben we al katten en ik weet dus niet beter. Het eerste wat ik deed toen ik op mezelf ging, 17 jaar geleden, was een kat nemen! Gelukkig is ze nu nog steeds bij me. Dit is Jip, het zwart-witte koetje.

Ze bedelt als een gek, slaapt vooral (bijna 19 ook al he…), haar vaste plek is voor het raam, ze hoort de kipfilet al voordat ik de verpakking zelfs heb open gemaakt en ze houdt enorm van het zonnetje en gaat heerlijk liggen kroelen in de tuin.


Ongeposeerde fotografie

Ik werk nu enkele jaren als fotograaf onder de naam Bmoments. Ik heb me gespecialiseerd in ongeposeerde, natuurlijke fotografie: gezinsfotografie, newborn en zakelijke portretten.
Met spelletjes en vragen stel ik mensen op hun gemak en lok ik ze uit vooral lekker jezelf te zijn. Want op je gemak ben je het mooist en ben je echt “jij”.

Dit vind ik ook het mooie aan kattenfotografie: je kunt een kat niet iets tegen zijn wil laten doen. Ik vind het belangrijk dat de kat ook blij kijkt en niet bang of boos. Daarom doe ik de shoots gewoon thuis, in eigen omgeving, zodat de kat op zijn gemak is.

Katten fotografie

De afgelopen jaren testte ik elke nieuwe lens en camera op mijn kat en elke beweging die ze deed werd vast gelegd. Ik werkte als fotograaf voor de katten bij Dieren Opvang Amsterdam en leerde zo om gaan met boze, bange, verlegen of juist heel erg aanhankelijke katten. Super om te doen, fijn zo wat te leren en tegelijkertijd de katten sneller aan een huisje te helpen.

Al snel gingen vrienden die net zo kattengek waren als ik mij boeken om hun kat vast te leggen. Hoe geweldig was dat?! Begin 2019 besloot ik dat deze doelgroep zijn eigen website en Instagram pagina (@fotoshootmetjekat) verdiende, zodat ik echt de goede doelgroep kan bereiken.


Liefde tussen mens en dier

Het mooiste om vast te leggen vind ik de band tussen mens en huisdier. Ik probeer de band zo vast te leggen dat je echt de wederzijdse liefde tussen mens en dier zit. Jij die verliefd naar je kat kijkt en je kat die heerlijk aan het genieten is, intens tevreden kijkt. Zo mooi om te zien! En helemaal niet zo moeilijk, als we de kat maar laten doen wat ‘ie wil.

Ik hoop dat ik snel jou met je kat(ten) en evt gezin vast mag leggen!

Enthousiast geworden?

Neem contact met mij op, ik leg graag jouw momenten met je kat(ten) vast!

NEEM NU CONTACT OP

De poes komt nooit tevoorschijn bij bezoek en bij jou wel!

Header van Jip en mij door Foto van Dana.
Foto’s van Jip en mij door Fotoshootmetjehond.